fbpx

Oskar Little

De milieuvriendelijke verdamper!

 129,00

Oskar Little

De milieuvriendelijke verdamper!

 129,00

 • Energiebesparend en met ecologisch filtermateriaal
 • Geschikt voor ruimtes tot 30m²
 • Koudwaterverdamper
 • Schakelt automatisch uit bij gewenste vochtigheidsgraad
 • Stil en met nachtmodus
 • Voeg je favoriete geur toe om in de kamer rond te spreiden

Oskar Little

Als je last hebt van droge lucht in huis is Oskar de juiste oplossing. Blauwe LED-lampjes geven het ingestelde niveau weer. Beginnen ze te knipperen? Dan is de gewenste luchtvochtigheid bereikt!

Kleur

, , , , ,

Systeem

OUTPUT (UP TO)

200 g/h

Grootte van de kamer

Outputniveaus

Eigenschappen

, , , , ,

Energiegebruik

Afmetingen (b/h/d)

Gewicht

Watertankgrootte

Geluidsniveau

Gebruiksaanwijzing

Faq

Waarom laat mijn externe meetapparaat een andere luchtvochtigheid zien dan Oskar Little?

Het zou kunnen dat je externe hygrometer en Oskar little verschillende waarde laten zien omdat de apparaten op verschillende posities (hoogtes) in de kamer zijn geplaatst. Een verschil in vochtigheid is afhankelijk van de luchttoevoer en de temperatuur. Een afwijking van +/- 5% is normaal, afhankelijk van het type apparaat. Oskar Little laat de accurate vochtigheid levels zien als hij centraal in de kamer gepositioneerd is, zodat de kamerlucht zo vrij mogelijk naar de sensor kan stromen. Als dit niet mogelijk is, raden we het aan om Oskar Little op de muur te positioneren met niks om zich heen voor 30 cm. Oskar Little kan je niet ‘verstoppen’ in de hoek van een kamer of achter een bank/meubelstuk omdat dit negatieve gevolgen heeft op de luchtvochtigheidsgraad als de efficiëntie van het verspreiden van luchtvochtigheid.

Kan Oskar Little worden gebruikt met een Timer Switch?

Ja, Oskar Little gaat automatisch aan als de stroomvoorziening is onderbroken.

Waarom verhoogt de luchtvochtigheid niet terwijl Oskar Little aanstaat?

Zet het output level op de hoogste setting. De grootte van de kamer, de hoogte van de kamer (2.5 m) en of de kamer deuren heeft spelen ook een rol. Als de kamerdeuren open staan, worden de aangrenzende kamers ook meegenomen in de totale oppervlakte. Met een relatief lage luchtvochtigheid (minder dan 35%) zal deze niet onmiddellijk stijgen. Dit komt omdat vloeren, meubels en muren eerst vochtigheid opnemen, voordat het in de lucht terecht komt. Het kan tot twee weken duren voordat alles de vochtigheid heeft opgenomen en vervolgens in de lucht terecht kan komen om de luchtvochtigheid te vergroten. Zolang je de watertank regelmatig moet bijvullen, werkt je Oskar Little goed. Als de filtercassette meer dan twee maanden oud is of het bovenste gedeelte is hard en niet meer ondergedompeld in water, moet het vervangen worden.

Waarom displayed Oskar Little dat er geen water is (het rode lampje staat aan)?

Ontkalk de watertank regelmatig om verzekerd te zijn van een probleem-vrije werking van Oskar Little.

Oskar Little bestaat uit twee onderdelen: een bovenste gedeelte en een onderste gedeelte. Als het bovenste gedeelte niet precies op de juiste positie op het onderste gedeelte staat, maakt het vlotterventiel geen contact met de elektronische onderdelen van het bovenste gedeelte. Positioneer het bovenste gedeelte correct om contact te maken.
Als beide gevallen niet van toepassing zijn, til het bovenste gedeelte op en maak het contact gedeelte schoon met een vochtige doek. Maak het vervolgens weer droog en breng het bovenste gedeelte weer aan op het onderste gedeelte.

Kunnen de filters zonder een plastic frame op dezelfde manier gebruikt worden als de filters met een plastic frame for Oskar Little?

Ja, beide filter versies kunnen gebruikt worden met Oskar Little. We hebben recentelijk de filter geupdate dat werkt zonder de plastic frame. Er zijn twee redenen voor deze update: Als eerste waren we in staat de hoeveelheid afval te verminderen door het plastic frame te elimineren. De nieuwe filters zijn gemaakt van een textiel- en plantstof. Ten tweede zorgt het nieuwe materiaal voor een hogere vochtigheid resultaat.

Hoe kan ik Oskar Little schoonmaken?

Om de binnenkant schoon te maken, verwijder de filter cassette en spoel de watertank leeg. Gebruik een zachte borstel of een spons om de tank grondig schoon te maken. Ontkalk de water tank regelmatig, afhankelijk van hoe hard je water is. Spoel grondig het water uit de watertank nadat je deze hebt ontkalkt en droog dit voordat je de luchtbevochtiger weer aan zet.

Waar kan ik Oskar Little’s filter cassettes weggooien?

Gebruikte filter cassettes kunnen weggegooid worden met gewone huishoudelijk afval.

Hoe vaak moet ik de filter cassettes vervangen?

Om de luchtbevochtiger zo ideaal en hygiënisch mogelijk te laten werken, moet de filter cassette elke twee maanden worden vervangen. Als de filter cassette gebruikt is voor een lange periode, kan dit negatieve effecten hebben op de luchtvochtigheid aan de ene kant, en aan de andere kant kan de antibacteriële werking van de filter cassette kan niet meer verzekerd worden. De filtercassette is gewoonlijk te verkrijgen waar je het apparaat hebt aangeschaft.

Waarom verandert de filter casette van kleur?

De stoffen in het kraanwater zijn de reden voor de verandering van kleur. De filtercassette verandert aan de hand van het water kwaliteit. Het ziet er wellicht niet mooi uit, maar het kan geen kwaad. Als je de filtercassette al een tijdje niet meer hebt gebruikt, kan je hem omdraaien en doorgaan met gebruiken. Als de filtercassette ouder is dan twee maanden, vervang deze dan met een nieuwe (zie: “Hoe vaak moet ik de filter cassette vervangen?”).

Waarom is de verdamping cassette verkleurd of beschimmeld?

Een lichtgele of bruine verkleuring van het filtermateriaal, voornamelijk in het bovenste gedeelte, is normaal. Het overgebleven water moet worden leeggehaald als je Oskar Little voor een tijdje niet gebruikt. Als de verdamping cassette ondergedompeld is in water voor een langere tijd, zonder dat de ventilator aan staat, algen of schimmel kan verschijnen. Om dit te voorkomen, haal het apparaat leeg en geef de filtercassette wat tijd om te drogen. Hervul het water als je Oskar Little weer regelmatig gaat gebruiken.

Hoe maak ik de ventilator van Oskar Little schoon?

 

Lees graag de instructies op het label aan de binnenkant van het bovenste gedeelte van Oskar Little.

Waar plaats ik de Water Cube in Oskar Little?

De foto laat de positie van de Water Cube zien in het waterreservoir van Oskar Little. Verwijder het bovenste gedeelte van het apparaat en plaats dan deWater Cube in de aangewezen positie.

HOE VAAK MOET IK OSKAR LITTLE SCHOONMAKEN?

Om hygiënische redenen en om een goede werking te garanderen, raden wij de volgende reinigings intervallen aan:
Let op: Dompel het apparaat nooit onder in water (gevaar voor kortsluiting).

Dagelijks: vul het waterreservoir met vers, koud leidingwater. Als het apparaat meerdere dagen niet wordt gebruikt, moet het water van tevoren uit de waterbak worden geloosd en, indien nodig, met een beetje afwasmiddel en een schone doek worden gereinigd. Vul het waterreservoir met vers water voordat u het apparaat weer in gebruik neemt.

Elke 2 weken: verwijder eerst de filters en de Water Cube ™. Reinig de binnenkant van het onderste gedeelte elke 2 weken grondig met een beetje afwasmiddel, warm water en een zachte schone doek, spons of borstel. Spoel daarna het onderste gedeelte goed af met koud water en plaats de filters en de Water Cube ™ er weer in.

Ca. elke 4 weken (afhankelijk van de hardheid van het water): Verwijder eerst de filters en de Water Cube ™. In het geval van kalkaanslag aan de binnenkant van het onderste deel, raden we het gebruik van Stadler Form Cleaner & Descaler (link maken(www.stadlerform.com/accessories) aan.. U kunt ook een huishoudelijke ontkalker of azijn gebruiken. Spoel daarna het onderste gedeelte grondig af met koud water en plaats de filters en de  Water Cube ™ er weer in. Om hygiënische redenen moeten de filters elke 2–3 maanden worden vervangen.

Regelmatig naar behoefte: Voor uitwendige reiniging met een vochtige doek schoonmaken en daarna goed afdrogen.

Aan het einde van het seizoen: Voordat u het apparaat aan het einde van het seizoen opbergt, moet u het van binnen en van buiten grondig reinigen en volledig laten drogen. Ontkalk het onderste gedeelte zoals hierboven beschreven. Reinig de ventilatorbladen in het bovenste gedeelte met een vochtige doek en wrijf ze daarna droog. Plaats nieuwe luchtbevochtiger filters en een nieuwe Water Cube ™ zodat uw apparaat klaar is voor het begin van het volgende seizoen.

WAAROM IS HET BOVENSTE DEEL VAN MIJN OSKAR LITTLE BEVOCHTIGER FILTERS HARD?

Tijdens het verdampingsproces wordt de aanwezige kalk in het water als kalkaanslag opgevangen in de luchtbevochtiger filters. De hoeveelheid kalk in uw water hangt af van de hardheid van het water. Hoe harder het water, hoe sneller ook de filters van de luchtbevochtiger hard worden en vervangen moeten worden. Opmerking: als u de hardheid van uw leidingwater niet weet, kunt u contact opnemen met uw plaatselijke waterschap.

WAT KAN IK DOEN ALS MIJN OSKAR BIG ONAANGENAME RUIKT?

Oorzaken van onaangename geur kunnen zijn: water- en luchtkwaliteit, gebruikte filters of een langere stilstand van Oskar Big met een volle waterbak.
Wij raden u in ieder geval aan om het apparaat grondig te reinigen en te ontkalken. Als de filters twee maanden of langer in gebruik zijn geweest, of als ze volledig hard zijn door water met een hoog kalkgehalte, vervang ze dan door nieuwe. Als de filters lange tijd niet zijn gebruikt, kunt u ze grondig met koud en schoon water afspoelen, omdraaien en verder gebruiken. Als de filters van de luchtbevochtiger zijn aangetast door schimmel, moeten ze worden weggegooid en moet het apparaat grondig worden gereinigd.

SCHAKELT OSKAR BIG AUTOMATISCH UIT ALS HET WATERRESERVOIR LEEG IS? ZO NIET, KAN HET APPARAAT BESCHADIGD RAKEN DOOR GEBREK AAN WATER?

Het apparaat schakelt automatisch uit als het waterreservoir leeg is. Oskar Big zal niet beschadigd raken als het water op is.

WAAROM IS DE GEUR VAN MIJN OSKAR LITTLE NIET STERKER?

De intensiteit van de geur wordt beïnvloed door verschillende factoren:
Soort geur (synthetisch, natuurlijk, ingrediënten, etc.)
Kamertemperatuur en relatieve vochtigheid (hoe vochtiger de lucht, hoe sterker de geur)
Kamergrootte (hoe kleiner de kamer, hoe intenser de geur)
In principe kun je de intensiteit van een geur verhogen door wat meer geurolie toe te voegen. De sterkte van een geur hangt af van de geur zelf. Natuurlijke geuren zijn vaak discreter dan synthetische en bepaalde ingrediënten zijn dominanter dan andere.
Houd er ook rekening mee dat het apparaat in de eerste plaats een luchtbevochtiger is. De belangrijkste focus is om voor vochtigheid in de kamer te zorgen en daarom zal de intensiteit van de geur nooit zo sterk zijn als de geur van een aroma diffuser..

WAAROM KAN IK GEEN NEVEL UIT MIJN OSKAR LITTLE ZIEN?

Oskar Little is een verdamper. Tijdens het verdampingsproces wordt de droge lucht aangezogen en door de vochtige luchtbevochtigings filters geleid. Daarbij neemt de lucht slechts zoveel water op als het nodig heeft. Dit bevochtigingssysteem is geïnspireerd op de natuur. Oskar Big zendt de bevochtigde lucht terug de kamer in via de grill in het bovenste deel van het apparaat. Omdat het water tijdens de verdamping niet wordt verwarmd of verneveld, wordt er geen waterdamp of zichtbare mist geproduceerd.
Zie uitleg via deze youtube video https://www.youtube.com/watch?v=lLza1IZEl1Q 

WORDEN MIJN INSTELLINGEN OPGESLAGEN ALS IK OSKAR LITTLE UITZET?

Ja, uw instellingen worden bewaard. Als Oskar Little wordt uit- en weer ingeschakeld of het bovendeel wordt verwijderd en weer teruggeplaatst, worden de laatst gebruikte instellingen toegepast.

Mijn Vraag

Video

This video shows the features of Oskar humidifier.

This video shows the unboxing and putting in operation of Oskar humidifier.

This video shows the cleaning of Oskar humidifier.

This video shows the cleaning of the fan blades of Oskar humidifier.

This video shows you how to reset the filter reminder on Oskar humidifier.

Matti Walker

Matti Walker

Max en Fred zijn ontworpen door de getalenteerde Zwitserse ontwerper Matti Walker uit Zug. Sinds 1991 heeft hij een eigen studio voor grafische kunst en design. Sinds zijn studie aan de School van Heinrich Frieling is hij expert in kleuren en heeft hij sterke vaardigheden ontwikkeld voor 3-dimensionale vormen die emotioneel aantrekkelijk zijn.

 
 299,00
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
 • oppervlakte: 50 m² / 125 m³
 • geluidsniveau: 30.5 – 57 dB
 • soort: Luchtreiniger
 
 • ontvochtiging per dag: 10 L
 • geluidsniveau: 42 dB(A)
 • hygrometer: Ja
 
 17,90
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
 
 29,90
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
 
 • Maximaal vermogen (W): 1500 W
 • Ventilatorkachel: ja
 • zelfdraaiend: nee
 
 • Maximaal vermogen (W): 2000 W
 • Ventilatorkachel: ja
 • zelfdraaiend: nee
 
 299,00
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
 • oppervlakte: 33 m²
 • geluidsniveau: 28 – 59 dB(A)
 • soort: Luchtreiniger
 
 • oppervlakte: 104 m²
 • geluidsniveau: 28 – 58 dB(A)
 • soort: Luchtreiniger
 
 • oppervlakte: 66 m²
 • geluidsniveau: 28 – 65 dB(A)
 • soort: Luchtreiniger
 
 535,00
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
 • oppervlakte: 80 m² / 200 m³
 • geluidsniveau: 27 – 56 dB
 • soort: Luchtwasser(luchtreiniger en bevochtiger in 1)
 
 310,00
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
 • Maximaal vermogen (W): 2000 W
 • Ventilatorkachel: ja
 • zelfdraaiend: nee
 
 129,00
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
 • oppervlakte: 30 m2 / 75 m3
 • geluidsniveau: 26 – 39 dB
 • soort: Koudwaterverdamper

Matti Walker

Max en Fred zijn ontworpen door de getalenteerde Zwitserse ontwerper Matti Walker uit Zug. Sinds 1991 heeft hij een eigen studio voor grafische kunst en design. Sinds zijn studie aan de School van Heinrich Frieling is hij expert in kleuren en heeft hij sterke vaardigheden ontwikkeld voor 3-dimensionale vormen die emotioneel aantrekkelijk zijn.

 
 299,00
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
 • oppervlakte: 50 m² / 125 m³
 • geluidsniveau: 30.5 – 57 dB
 • soort: Luchtreiniger
 
 • ontvochtiging per dag: 10 L
 • geluidsniveau: 42 dB(A)
 • hygrometer: Ja
 
 17,90
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
 
 29,90
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
 
 • Maximaal vermogen (W): 1500 W
 • Ventilatorkachel: ja
 • zelfdraaiend: nee
 
 • Maximaal vermogen (W): 2000 W
 • Ventilatorkachel: ja
 • zelfdraaiend: nee
 
 299,00
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
 • oppervlakte: 33 m²
 • geluidsniveau: 28 – 59 dB(A)
 • soort: Luchtreiniger
 
 • oppervlakte: 104 m²
 • geluidsniveau: 28 – 58 dB(A)
 • soort: Luchtreiniger
 
 • oppervlakte: 66 m²
 • geluidsniveau: 28 – 65 dB(A)
 • soort: Luchtreiniger
 
 535,00
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
 • oppervlakte: 80 m² / 200 m³
 • geluidsniveau: 27 – 56 dB
 • soort: Luchtwasser(luchtreiniger en bevochtiger in 1)
 
 310,00
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
 • Maximaal vermogen (W): 2000 W
 • Ventilatorkachel: ja
 • zelfdraaiend: nee
 
 129,00
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
 • oppervlakte: 30 m2 / 75 m3
 • geluidsniveau: 26 – 39 dB
 • soort: Koudwaterverdamper

 • Energiebesparend en met ecologisch filtermateriaal
 • Geschikt voor ruimtes tot 30m²
 • Koudwaterverdamper
 • Schakelt automatisch uit bij gewenste vochtigheidsgraad
 • Stil en met nachtmodus
 • Voeg je favoriete geur toe om in de kamer rond te spreiden

Faq

Waarom laat mijn externe meetapparaat een andere luchtvochtigheid zien dan Oskar Little?

Het zou kunnen dat je externe hygrometer en Oskar little verschillende waarde laten zien omdat de apparaten op verschillende posities (hoogtes) in de kamer zijn geplaatst. Een verschil in vochtigheid is afhankelijk van de luchttoevoer en de temperatuur. Een afwijking van +/- 5% is normaal, afhankelijk van het type apparaat. Oskar Little laat de accurate vochtigheid levels zien als hij centraal in de kamer gepositioneerd is, zodat de kamerlucht zo vrij mogelijk naar de sensor kan stromen. Als dit niet mogelijk is, raden we het aan om Oskar Little op de muur te positioneren met niks om zich heen voor 30 cm. Oskar Little kan je niet ‘verstoppen’ in de hoek van een kamer of achter een bank/meubelstuk omdat dit negatieve gevolgen heeft op de luchtvochtigheidsgraad als de efficiëntie van het verspreiden van luchtvochtigheid.

Kan Oskar Little worden gebruikt met een Timer Switch?

Ja, Oskar Little gaat automatisch aan als de stroomvoorziening is onderbroken.

Waarom verhoogt de luchtvochtigheid niet terwijl Oskar Little aanstaat?

Zet het output level op de hoogste setting. De grootte van de kamer, de hoogte van de kamer (2.5 m) en of de kamer deuren heeft spelen ook een rol. Als de kamerdeuren open staan, worden de aangrenzende kamers ook meegenomen in de totale oppervlakte. Met een relatief lage luchtvochtigheid (minder dan 35%) zal deze niet onmiddellijk stijgen. Dit komt omdat vloeren, meubels en muren eerst vochtigheid opnemen, voordat het in de lucht terecht komt. Het kan tot twee weken duren voordat alles de vochtigheid heeft opgenomen en vervolgens in de lucht terecht kan komen om de luchtvochtigheid te vergroten. Zolang je de watertank regelmatig moet bijvullen, werkt je Oskar Little goed. Als de filtercassette meer dan twee maanden oud is of het bovenste gedeelte is hard en niet meer ondergedompeld in water, moet het vervangen worden.

Waarom displayed Oskar Little dat er geen water is (het rode lampje staat aan)?

Ontkalk de watertank regelmatig om verzekerd te zijn van een probleem-vrije werking van Oskar Little.

Oskar Little bestaat uit twee onderdelen: een bovenste gedeelte en een onderste gedeelte. Als het bovenste gedeelte niet precies op de juiste positie op het onderste gedeelte staat, maakt het vlotterventiel geen contact met de elektronische onderdelen van het bovenste gedeelte. Positioneer het bovenste gedeelte correct om contact te maken.
Als beide gevallen niet van toepassing zijn, til het bovenste gedeelte op en maak het contact gedeelte schoon met een vochtige doek. Maak het vervolgens weer droog en breng het bovenste gedeelte weer aan op het onderste gedeelte.

Kunnen de filters zonder een plastic frame op dezelfde manier gebruikt worden als de filters met een plastic frame for Oskar Little?

Ja, beide filter versies kunnen gebruikt worden met Oskar Little. We hebben recentelijk de filter geupdate dat werkt zonder de plastic frame. Er zijn twee redenen voor deze update: Als eerste waren we in staat de hoeveelheid afval te verminderen door het plastic frame te elimineren. De nieuwe filters zijn gemaakt van een textiel- en plantstof. Ten tweede zorgt het nieuwe materiaal voor een hogere vochtigheid resultaat.

Hoe kan ik Oskar Little schoonmaken?

Om de binnenkant schoon te maken, verwijder de filter cassette en spoel de watertank leeg. Gebruik een zachte borstel of een spons om de tank grondig schoon te maken. Ontkalk de water tank regelmatig, afhankelijk van hoe hard je water is. Spoel grondig het water uit de watertank nadat je deze hebt ontkalkt en droog dit voordat je de luchtbevochtiger weer aan zet.

Waar kan ik Oskar Little’s filter cassettes weggooien?

Gebruikte filter cassettes kunnen weggegooid worden met gewone huishoudelijk afval.

Hoe vaak moet ik de filter cassettes vervangen?

Om de luchtbevochtiger zo ideaal en hygiënisch mogelijk te laten werken, moet de filter cassette elke twee maanden worden vervangen. Als de filter cassette gebruikt is voor een lange periode, kan dit negatieve effecten hebben op de luchtvochtigheid aan de ene kant, en aan de andere kant kan de antibacteriële werking van de filter cassette kan niet meer verzekerd worden. De filtercassette is gewoonlijk te verkrijgen waar je het apparaat hebt aangeschaft.

Waarom verandert de filter casette van kleur?

De stoffen in het kraanwater zijn de reden voor de verandering van kleur. De filtercassette verandert aan de hand van het water kwaliteit. Het ziet er wellicht niet mooi uit, maar het kan geen kwaad. Als je de filtercassette al een tijdje niet meer hebt gebruikt, kan je hem omdraaien en doorgaan met gebruiken. Als de filtercassette ouder is dan twee maanden, vervang deze dan met een nieuwe (zie: “Hoe vaak moet ik de filter cassette vervangen?”).

Waarom is de verdamping cassette verkleurd of beschimmeld?

Een lichtgele of bruine verkleuring van het filtermateriaal, voornamelijk in het bovenste gedeelte, is normaal. Het overgebleven water moet worden leeggehaald als je Oskar Little voor een tijdje niet gebruikt. Als de verdamping cassette ondergedompeld is in water voor een langere tijd, zonder dat de ventilator aan staat, algen of schimmel kan verschijnen. Om dit te voorkomen, haal het apparaat leeg en geef de filtercassette wat tijd om te drogen. Hervul het water als je Oskar Little weer regelmatig gaat gebruiken.

Hoe maak ik de ventilator van Oskar Little schoon?

 

Lees graag de instructies op het label aan de binnenkant van het bovenste gedeelte van Oskar Little.

Waar plaats ik de Water Cube in Oskar Little?

De foto laat de positie van de Water Cube zien in het waterreservoir van Oskar Little. Verwijder het bovenste gedeelte van het apparaat en plaats dan deWater Cube in de aangewezen positie.

HOE VAAK MOET IK OSKAR LITTLE SCHOONMAKEN?

Om hygiënische redenen en om een goede werking te garanderen, raden wij de volgende reinigings intervallen aan:
Let op: Dompel het apparaat nooit onder in water (gevaar voor kortsluiting).

Dagelijks: vul het waterreservoir met vers, koud leidingwater. Als het apparaat meerdere dagen niet wordt gebruikt, moet het water van tevoren uit de waterbak worden geloosd en, indien nodig, met een beetje afwasmiddel en een schone doek worden gereinigd. Vul het waterreservoir met vers water voordat u het apparaat weer in gebruik neemt.

Elke 2 weken: verwijder eerst de filters en de Water Cube ™. Reinig de binnenkant van het onderste gedeelte elke 2 weken grondig met een beetje afwasmiddel, warm water en een zachte schone doek, spons of borstel. Spoel daarna het onderste gedeelte goed af met koud water en plaats de filters en de Water Cube ™ er weer in.

Ca. elke 4 weken (afhankelijk van de hardheid van het water): Verwijder eerst de filters en de Water Cube ™. In het geval van kalkaanslag aan de binnenkant van het onderste deel, raden we het gebruik van Stadler Form Cleaner & Descaler (link maken(www.stadlerform.com/accessories) aan.. U kunt ook een huishoudelijke ontkalker of azijn gebruiken. Spoel daarna het onderste gedeelte grondig af met koud water en plaats de filters en de  Water Cube ™ er weer in. Om hygiënische redenen moeten de filters elke 2–3 maanden worden vervangen.

Regelmatig naar behoefte: Voor uitwendige reiniging met een vochtige doek schoonmaken en daarna goed afdrogen.

Aan het einde van het seizoen: Voordat u het apparaat aan het einde van het seizoen opbergt, moet u het van binnen en van buiten grondig reinigen en volledig laten drogen. Ontkalk het onderste gedeelte zoals hierboven beschreven. Reinig de ventilatorbladen in het bovenste gedeelte met een vochtige doek en wrijf ze daarna droog. Plaats nieuwe luchtbevochtiger filters en een nieuwe Water Cube ™ zodat uw apparaat klaar is voor het begin van het volgende seizoen.

WAAROM IS HET BOVENSTE DEEL VAN MIJN OSKAR LITTLE BEVOCHTIGER FILTERS HARD?

Tijdens het verdampingsproces wordt de aanwezige kalk in het water als kalkaanslag opgevangen in de luchtbevochtiger filters. De hoeveelheid kalk in uw water hangt af van de hardheid van het water. Hoe harder het water, hoe sneller ook de filters van de luchtbevochtiger hard worden en vervangen moeten worden. Opmerking: als u de hardheid van uw leidingwater niet weet, kunt u contact opnemen met uw plaatselijke waterschap.

WAT KAN IK DOEN ALS MIJN OSKAR BIG ONAANGENAME RUIKT?

Oorzaken van onaangename geur kunnen zijn: water- en luchtkwaliteit, gebruikte filters of een langere stilstand van Oskar Big met een volle waterbak.
Wij raden u in ieder geval aan om het apparaat grondig te reinigen en te ontkalken. Als de filters twee maanden of langer in gebruik zijn geweest, of als ze volledig hard zijn door water met een hoog kalkgehalte, vervang ze dan door nieuwe. Als de filters lange tijd niet zijn gebruikt, kunt u ze grondig met koud en schoon water afspoelen, omdraaien en verder gebruiken. Als de filters van de luchtbevochtiger zijn aangetast door schimmel, moeten ze worden weggegooid en moet het apparaat grondig worden gereinigd.

SCHAKELT OSKAR BIG AUTOMATISCH UIT ALS HET WATERRESERVOIR LEEG IS? ZO NIET, KAN HET APPARAAT BESCHADIGD RAKEN DOOR GEBREK AAN WATER?

Het apparaat schakelt automatisch uit als het waterreservoir leeg is. Oskar Big zal niet beschadigd raken als het water op is.

WAAROM IS DE GEUR VAN MIJN OSKAR LITTLE NIET STERKER?

De intensiteit van de geur wordt beïnvloed door verschillende factoren:
Soort geur (synthetisch, natuurlijk, ingrediënten, etc.)
Kamertemperatuur en relatieve vochtigheid (hoe vochtiger de lucht, hoe sterker de geur)
Kamergrootte (hoe kleiner de kamer, hoe intenser de geur)
In principe kun je de intensiteit van een geur verhogen door wat meer geurolie toe te voegen. De sterkte van een geur hangt af van de geur zelf. Natuurlijke geuren zijn vaak discreter dan synthetische en bepaalde ingrediënten zijn dominanter dan andere.
Houd er ook rekening mee dat het apparaat in de eerste plaats een luchtbevochtiger is. De belangrijkste focus is om voor vochtigheid in de kamer te zorgen en daarom zal de intensiteit van de geur nooit zo sterk zijn als de geur van een aroma diffuser..

WAAROM KAN IK GEEN NEVEL UIT MIJN OSKAR LITTLE ZIEN?

Oskar Little is een verdamper. Tijdens het verdampingsproces wordt de droge lucht aangezogen en door de vochtige luchtbevochtigings filters geleid. Daarbij neemt de lucht slechts zoveel water op als het nodig heeft. Dit bevochtigingssysteem is geïnspireerd op de natuur. Oskar Big zendt de bevochtigde lucht terug de kamer in via de grill in het bovenste deel van het apparaat. Omdat het water tijdens de verdamping niet wordt verwarmd of verneveld, wordt er geen waterdamp of zichtbare mist geproduceerd.
Zie uitleg via deze youtube video https://www.youtube.com/watch?v=lLza1IZEl1Q 

WORDEN MIJN INSTELLINGEN OPGESLAGEN ALS IK OSKAR LITTLE UITZET?

Ja, uw instellingen worden bewaard. Als Oskar Little wordt uit- en weer ingeschakeld of het bovendeel wordt verwijderd en weer teruggeplaatst, worden de laatst gebruikte instellingen toegepast.

Mijn Vraag

Video

This video shows the features of Oskar humidifier.

This video shows the unboxing and putting in operation of Oskar humidifier.

This video shows the cleaning of Oskar humidifier.

This video shows the cleaning of the fan blades of Oskar humidifier.

This video shows you how to reset the filter reminder on Oskar humidifier.

Matti Walker

Matti Walker

Max en Fred zijn ontworpen door de getalenteerde Zwitserse ontwerper Matti Walker uit Zug. Sinds 1991 heeft hij een eigen studio voor grafische kunst en design. Sinds zijn studie aan de School van Heinrich Frieling is hij expert in kleuren en heeft hij sterke vaardigheden ontwikkeld voor 3-dimensionale vormen die emotioneel aantrekkelijk zijn.

 
 299,00
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
 • oppervlakte: 50 m² / 125 m³
 • geluidsniveau: 30.5 – 57 dB
 • soort: Luchtreiniger
 
 • ontvochtiging per dag: 10 L
 • geluidsniveau: 42 dB(A)
 • hygrometer: Ja
 
 17,90
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
 
 29,90
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
 
 • Maximaal vermogen (W): 1500 W
 • Ventilatorkachel: ja
 • zelfdraaiend: nee
 
 • Maximaal vermogen (W): 2000 W
 • Ventilatorkachel: ja
 • zelfdraaiend: nee
 
 299,00
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
 • oppervlakte: 33 m²
 • geluidsniveau: 28 – 59 dB(A)
 • soort: Luchtreiniger
 
 • oppervlakte: 104 m²
 • geluidsniveau: 28 – 58 dB(A)
 • soort: Luchtreiniger
 
 • oppervlakte: 66 m²
 • geluidsniveau: 28 – 65 dB(A)
 • soort: Luchtreiniger
 
 535,00
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
 • oppervlakte: 80 m² / 200 m³
 • geluidsniveau: 27 – 56 dB
 • soort: Luchtwasser(luchtreiniger en bevochtiger in 1)
 
 310,00
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
 • Maximaal vermogen (W): 2000 W
 • Ventilatorkachel: ja
 • zelfdraaiend: nee
 
 129,00
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
 • oppervlakte: 30 m2 / 75 m3
 • geluidsniveau: 26 – 39 dB
 • soort: Koudwaterverdamper

Matti Walker

Max en Fred zijn ontworpen door de getalenteerde Zwitserse ontwerper Matti Walker uit Zug. Sinds 1991 heeft hij een eigen studio voor grafische kunst en design. Sinds zijn studie aan de School van Heinrich Frieling is hij expert in kleuren en heeft hij sterke vaardigheden ontwikkeld voor 3-dimensionale vormen die emotioneel aantrekkelijk zijn.

 
 299,00
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
 • oppervlakte: 50 m² / 125 m³
 • geluidsniveau: 30.5 – 57 dB
 • soort: Luchtreiniger
 
 • ontvochtiging per dag: 10 L
 • geluidsniveau: 42 dB(A)
 • hygrometer: Ja
 
 17,90
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
 
 29,90
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
 
 • Maximaal vermogen (W): 1500 W
 • Ventilatorkachel: ja
 • zelfdraaiend: nee
 
 • Maximaal vermogen (W): 2000 W
 • Ventilatorkachel: ja
 • zelfdraaiend: nee
 
 299,00
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
 • oppervlakte: 33 m²
 • geluidsniveau: 28 – 59 dB(A)
 • soort: Luchtreiniger
 
 • oppervlakte: 104 m²
 • geluidsniveau: 28 – 58 dB(A)
 • soort: Luchtreiniger
 
 • oppervlakte: 66 m²
 • geluidsniveau: 28 – 65 dB(A)
 • soort: Luchtreiniger
 
 535,00
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
 • oppervlakte: 80 m² / 200 m³
 • geluidsniveau: 27 – 56 dB
 • soort: Luchtwasser(luchtreiniger en bevochtiger in 1)
 
 310,00
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
 • Maximaal vermogen (W): 2000 W
 • Ventilatorkachel: ja
 • zelfdraaiend: nee
 
 129,00
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
 • oppervlakte: 30 m2 / 75 m3
 • geluidsniveau: 26 – 39 dB
 • soort: Koudwaterverdamper

stadler form Oskar little humidifier luchtbevochtigers
Oskar Little
 129,00 Selecteer opties