fbpx

8 TIPS VOOR EEN GEZONDE THUIS WERKPLEK

Stadler Form Luchtreinigers

Op dit moment brengen de meeste van ons weer veel tijd door working from home. Daarom hebben we 8 tips op een rijtje gezet voor een gezonde werkplek thuis. Deze tips zijn niet alleen van toepassing op lange kantooruren aan huis tijdens de coronavirus pandemie, maar ze zijn ook nuttig voor alle mensen die fulltime of parttime vanuit huis werken.

1) Goede werkomgeving

Richt je thuiskantoor in met voldoende ruimte. Gebruik indien mogelijk een groot scherm en een ergonomische stoel, en houd je thuiskantoor netjes en opgeruimd.

2) Optimaal vochtigheidsniveau

Om gezond en efficiënt te blijven, moet je relatieve vochtigheid tussen 40 en 60% liggen. Als je het niet zeker weet, gebruik dan een hygrometer om de luchtvochtigheid in je kamer te meten. Als de relatieve luchtvochtigheid lager is dan 40%, gebruik dan een luchtbevochtiger om deze te verhogen. Emma, ​​de draagbare luchtbevochtiger, past hier perfect bij.

3) Blijf gehydrateerd

Drink genoeg, maar niet te veel kopjes koffie. De beste keuze is stilstaand water. Over het algemeen wordt aanbevolen om ongeveer 2 liter (ongeveer 8 glazen) per dag te drinken.

4) Neem pauze

We hebben van tijd tot tijd een pauze nodig. Sta op, verlaat je bureau, beweeg een beetje en drink iets. Als je je productiviteitsniveau ziet dalen, is het zeker tijd voor een pauze.

5) Eet gezond

Voedsel is wat je lichaam van energie voorziet. Goed eten stelt je in staat om te slagen in een lange werkdag aan huis. Fruit geeft je de extra portie belangrijke vitamines.

6) Ventileer je ruimte

Als je ademt, produceer je veel CO2. In deze kamer is het verstandig om verse zuurstof toe te laten. De enige manier om dat te doen, is door het raam van tijd tot tijd te openen. Verwissel de kamerlucht van tijd tot tijd om het zuurstofniveau op peil te houden.

7) Log uit

De scheiding tussen werk en thuis wordt steeds vager tijdens het werken in een thuiskantoor. Daarom is het nog belangrijker om uit te kunnen loggen. Houd je werk-privébalans gezond en kijk ‘s avonds laat niet op e-mails..

8) Ga naar buiten

Je brengt genoeg tijd binnen door. Grijp de kans voor, tussen of na je kantooruren aan huis om te gaan hardlopen, een wandeling in het bos te maken of gewoon wat tijd door te brengen in een park. De geluiden van de natuur helpen je te kalmeren en de hoeveelheid stress te verminderen.

 
  • oppervlakte: 100 m² / 250 m³
  • geluidsniveau: 25 – 46 dB
  • soort: Koudwaterverdamper
 
 159,00 167,00
  • oppervlakte: 50 m² / 125 m³
  • geluidsniveau: 26 – 39 dB
  • soort: Koudwaterverdamper
 
  • oppervlakte: 30 m2 / 75 m3
  • geluidsniveau: 26 – 39 dB
  • soort: Koudwaterverdamper