fbpx

Luchtreinigers voor thuis en op kantoor

Waarin een luchtreiniger thuis en op kantoor onmisbaar is

Nu meer van ons thuis werken en binnenshuis blijven door de corona-pandemie, is het belang van schone, frisse en virusvrije inademen een belangrijker topic dan ooit tevoren.

Luchtreinigers waren vroeger seizoensartikelen die je uit je opslagruimte sjouwde als de lucht wazig werd of je kleintjes een loopneus kregen. Maar aangezien we in een pandemie leven en iedereen wordt gevraagd zoveel mogelijk thuis te blijven, is een luchtreiniger net zo essentieel geworden als je ventilator of wifi-router.

De reden? Luchtreinigers zijn speciaal ontworpen om de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren door bescherming te bieden tegen virussen en aerosolen, en allergie-triggers zoals deeltjes in de lucht, pollen, huidschilfers van huisdieren, maar ook verborgen vuil en stof.

“Blootstelling aan allergenen en verontreinigende stoffen wordt erkend als een van de belangrijkste risicofactoren voor verergering van astma bij kinderen. In binnenruimtes kunnen allergenen, virussen, bacteriën en schadelijke gassen luchtweginfecties veroorzaken. In andere gevallen kunnen deze ook leiden tot verschillende allergische symptomen zoals niezen, tranende ogen, verstopte neus en een loopneus. Atopische ziekten, vaak geassocieerd met veel voorkomende allergenen, kunnen ook een negatieve invloed hebben op de kwaliteit van leven ”, zegt dr. B. Loh, huisarts bij DTAP Clinic Group.

Filter 99,9% van de virussen en aerosolen uit de lucht

Luchtreinigers van StadlerForm kunnen tot 99,995% van de virussen en aerosolen uit de lucht verwijderen, om zo jou en je gezin gemoedsrust geven te midden van de wereldwijde gezondheidspandemie.

Hoe waar is het dat luchtreinigers coronavirusdeeltjes uit de lucht kunnen verwijderen?

Er zijn aanwijzingen dat sommige Covid-19-infecties kunnen worden verspreid door blootstelling aan het virus in de vorm van kleine druppeltjes en deeltjes die minuten of zelfs uren in de lucht blijven hangen.

De luchtreinigers van Stadler Form halen 99,9 procent van de virussen en aerosolen uit de lucht.

De grootte van het Sars-CoV-2-virus wordt geschat op tussen de 50 en 140 nanometer. Stadler Form-filters kunnen 99,995% van de deeltjes zo klein als 0,003 μm3 (equivalent aan 3 nm), die kleiner zijn dan het kleinste bekende virus, verwijderen uit de lucht die door het filter stroomt.

Stadler Form heeft ook eerder via onafhankelijke instituutstests aangetoond dat zijn luchtreinigers de niveaus van influenza A (H1N1) -virusaerosolen met 99,995 procent kunnen verminderen uit de lucht die door het filter gaat.

 
 • oppervlakte: 60 m² / 150 m³
 • geluidsniveau: 27 – 48 dB(A)
 • soort: Luchtwasser(luchtreiniger en bevochtiger in 1)
 
 • oppervlakte: 50 m² / 125 m³
 • geluidsniveau: 30.5 – 57 dB
 • soort: Luchtreiniger
 
 • oppervlakte: 66 m²
 • geluidsniveau: 28 – 65 dB(A)
 • soort: Luchtreiniger
 
 • oppervlakte: 33 m²
 • geluidsniveau: 28 – 59 dB(A)
 • soort: Luchtreiniger