fbpx

Toont alle 2 resultaten

Medici raden een luchtvochtigheid aan tussen de 40-60% voor een optimale gezondheid. Zeker in de winter is dit van groot belang, aangezien er dan een groot verschil zit tussen binnen en buitenlucht. Zodoende wordt de lucht binnenshuis nog droger.

lees meer


Wat is een hygrometer? Een hygrometer is een instrument dat de hoeveelheid water in de lucht meet en zo de luchtvochtigheid laat zien op een display of mechanische indicator. Naast de luchtvochtigheid meet een thermo hygrometer ook de kamertemperatuur. Als de luchtvochtigheid in je huis beneden de 40% komt, heb je een luchtbevochtiger nodig. Als de luchtvochtigheid bóven 60% komt, raden we aan een ontvochtiger aan te schaffen om schimmel te voorkomen.
Je kan het beste de hygrometer in het midden van de kamer plaatsen en niet naast ramen of deuren. Op het display zie je dan de luchtvochtigheid (bij Selina Thermo Hygrometer van Stadler Form). Belangrijk is ook dat je de hygrometer niet in direct zonlicht plaatst, zo wordt de luchtvochtigheid niet juist gemeten.

lees minder