fbpx

Helpt een luchtreiniger tegen bacteriën en virussen?

Stadler Form - Luchtreinigers tegen virussen en bactiëren?

Een luchtreiniger zuivert een deel van de virussen en bacteriën die binnenshuis aanwezig zijn uit de lucht. Een luchtreiniger kan in een binnenruimte helpen om de kans op een virus te verkleinen. Hierbij zijn nog wel een aantal factoren belangrijk om mee te nemen, bijvoorbeeld welke en hoeveel deeltjes een luchtreiniger uit de lucht zuivert.

Lucht zuiveren met een filter

Met een luchtreiniger filter je niet slechts stof en pollen uit de lucht, maar tevens verminder je bacteriën en virussen die aanwezig zijn. Om de hele kleine deeltjes uit te lucht te filteren, wordt er een HEPA filter gebruikt. Hiermee wordt het grootste deel (99,5% – 99,995%)  van alle deeltjes uit de lucht gefilterd.

Welke luchtreiniger heb ik nodig?

Het is erg belangrijk om rekening te houden met de oppervlakte waarin de luchtreiniger wordt geplaatst. Onze luchtreinigers zijn geschikt voor meerdere luchtverversingen per uur. Belangrijk is om na te gaan of de luchtreiniger geschikt is voor de totale oppervlakte van de ruimte.

We raden een luchtverversing van 3 keer per uur aan voor normaal gebruik berekend volgens de AHAM-norm of een luchtverversing van 5 keer per uur voor zware luchtverontreiniging binnenshuis door deeltjes, gassen of geuren en voor mensen met allergieën. Bij Stadler Form hebben we luchtreinigers voor de volgende oppervlakte:

  • Klein: deze luchtreinigers zijn ontworpen voor kamers tot 35 m2.
  • Gemiddeld: deze luchtreinigers zijn ontworpen voor kamers tot 60 m2.
  • Groot: deze luchtreinigers zijn ontworpen voor kamers tot 80 m2.