fbpx

Gezonde lucht thuis tijdens de corona pandemie

Stadler Form - Passie voor schone lucht

Tijdens de coronavirus pandemie wordt men gevraagd zoveel mogelijk thuis te blijven. Dit wordt aanbevolen door lokale overheden en helpt de verspreiding van het SARS-CoV-2-virus te verminderen. Maar als we veel tijd thuis doorbrengen, wordt de luchtkwaliteit binnenshuis nog belangrijker. Wij van Stadler Form raden aan om een ​​luchtbevochtiger te gebruiken om de luchtvochtigheid in te stellen tussen 40 en 60% relatieve vochtigheid, evenals een luchtreiniger om de lucht schoon te houden. Niet iedereen wil of kan echter beide apparaten tegelijk hebben. Stel je voor dat er een apparaat is dat beide kan doen: de lucht bevochtigen en zuiveren. Gelukkig is dit apparaat al uitgevonden – het wordt een “luchtwasser” genoemd – zoals de George.

Reinig de lucht om je luchtkwaliteit te verbeteren

Een luchtwasser gebruikt het schijvenpakket in combinatie met water als filtermedium. Je kunt deze video bekijken op luchtwasser George om te zien hoe het precies werkt. Met deze opstelling verwijdert de luchtwasser deeltjes – zoals pollen, virussen, bacteriën en nog veel meer – evenals gassen (bijv. Tabaksrook of andere nare geuren) uit de lucht. De reinigingsefficiëntie is niet zo hoog als bij een zuivere luchtreiniger, maar tests in onafhankelijke laboratoria toonden toch indrukwekkende reinigingsresultaten aan. Onze luchtwasser George filtert in 30 minuten meer dan 66% van alle deeltjes uit de lucht. En hij is ook vrijwel alle geuren binnen een uur kwijt. Luchtwasser Robert filtert efficiënt tot 50% van alle deeltjes uit de lucht. Hij raakt ook binnen 30 minuten meer dan 94% van de geuren kwijt. De verbeterde luchtkwaliteit zorgt ervoor dat je vrij kunt ademen en kan je ondersteunen om gezond te blijven.

Bevochtig de lucht voor een gezonde binnenlucht

Voor een gezonde leefomgeving moet je de luchtvochtigheid instellen tussen 40 en 60% relatieve luchtvochtigheid. Een luchtwasser helpt daarbij en met de ingebouwde hygrostaat zorgt hij ervoor dat dit gezonde niveau behouden blijft. De juiste luchtvochtigheid zorgt ervoor dat je lichaam een ​​sterk immuunsysteem opbouwt en daarmee je lichaamseigen bescherming tegen ziekten verbetert.

Regelmatig reinigen is belangrijk

Om de luchtwasser schoon en gezond te houden, moet je hem minimaal één keer per week schoonmaken. George – de luchtwasser van Stadler Form – is bijvoorbeeld heel gemakkelijk schoon te maken. Zowel de waterbak als het schijvenpakket zijn vaatwasmachinebestendig en kunnen daarom gemakkelijk in de vaatwasser worden gewassen. Om de lucht duurzaam te verbeteren is het erg belangrijk om je luchtwasser goed te onderhouden.