fbpx

3 tips voor het onderhouden van jouw luchtreiniger

Stadler Form - een gezond indoor klimaat

Tip 1: houd 30 centimeter rondom vrij

Om de lucht goed te kunnen reinigen en aan te zuigen, heeft de luchtreiniger voldoende ruimte om zich heen nodig. Plaats de luchtreiniger daarom minimaal 30 centimeter van de muur of meubels vandaan. Voor elektrische apparaten geldt dat er een afstand van minimaal 40 centimeter moet zijn, zoals de tv of radio, vandaan houdt. De elektromagnetische golven van bepaalde elektrische apparaten kunnen er mogelijk voor zorgen dat de luchtreiniger zijn werk niet goed kan doen.

Tip 2: houd de luchtreiniger schoon

Om de filters binnen in de luchtreiniger te beschermen heeft de luchtreiniger een zogenaamd voorfilter. Dit filter haalt de grootste en meeste stofdeeltjes uit de lucht voordat het langs de interne filters gaat. Het is belangrijk dat je het voorfilter elke 2 weken stofvrij maakt. Dit doe je door hem voorzichtig te stofzuigen, of door een nieuw voorfilter te plaatsen.

Tip 3: vervang de filters tijdig

Om de lucht goed te zuiveren, is het belangrijk dat je de filters vervangt als ze vol zitten. Gelukkig hoef je dit zelf niet te controleren, want er gaat een lampje branden zodra je de HEPA-filter moet worden vervangen. Dit is ongeveer na 12 maanden.