fbpx

3 dingen om te overwegen bij het kopen van een luchtreiniger

3 Tips om te overwegen bij de aankoop van een luchtreiniger

Je binnenlucht is vaak meer vervuild dan de lucht buiten. Aangezien we het grootste deel van onze tijd binnenshuis doorbrengen, brengt onze blootstelling aan slechte binnenluchtkwaliteit ons in gevaar voor een aantal aandoeningen. Het gebruik van een luchtreiniger zorgt voor schonere, gezondere lucht thuis of op kantoor, zodat je kunt genieten van een betere luchtkwaliteit binnenshuis.

1. Waarom heb ik een luchtreiniger nodig?

Luchtreinigers zijn de beste manier om je lucht binnenshuis te reinigen, die vervuild kan zijn en vol met triggerende deeltjes zoals pollen en stof. Ze helpen ook om een ​​gezonde omgeving te behouden door huidschilfers van huisdieren, schimmelsporen, ambrosia en meer te verwijderen.

Neem contact op met onze klantenservice om om de perfecte luchtreiniger voor je te selecteren.

Sommige modellen zijn ontworpen voor specifieke doeleinden:

  • Allergieën: Als je allergieën hebt, moet je een luchtreiniger kiezen die is ontworpen om allergieën te verlichten. Over het algemeen hebben ze meerdere filters, waaronder HEPA-filters, om allergenen binnen te verwijderen.
  • Astma: Als je aan astma lijdt of als je symptomen worden veroorzaakt door geur en chemische verontreinigende stoffen, kun je een astma-luchtreiniger of een geur- en chemische luchtreiniger overwegen. Dit type luchtreinigers bevat extra geur- en chemische filtratie, net als de HEPA-filters voor het verwijderen van allergene deeltjes.
  • Rook: Rookluchtreinigers zijn gericht ontworpen om rook en andere bijbehorende dampen te verwijderen die bestaande ademhalingsaandoeningen kunnen verslechteren of onaangename geuren in je omgeving kunnen veroorzaken.
  • Huisdieren: geselecteerde luchtreinigers zijn speciaal ontworpen voor het hanteren van huisdieren – ze verwijderen huidschilfers, geuren en haren van huisdieren.

2. Welke maat luchtreiniger heb ik nodig?

Om de juiste grootte voor je  luchtreiniger te kiezen, moet je rekening houden met de vierkante meters van de kamer waarin je het apparaat wilt gebruiken.

Als je allergieën of astma hebt en op zoek bent naar een luchtreiniger om je symptomen onder controle te houden, moet je ook rekening houden met de snelheid van luchtverversing per uur (ACH) van een luchtreiniger. ACH is een verwijzing naar het aantal keren dat een luchtreiniger het volledige volume lucht in de behandelruimte kan zuiveren per uur..

Luchtreinigers die de lucht in een ruimte minstens vier keer per uur kunnen reinigen, zijn het beste voor mensen met allergieën en astma. Een snelheid van vier luchtverversingen per uur zorgt er ook voor dat de luchtreiniger de lucht grondig reinigt en zoveel mogelijk microscopisch kleine allergenen die symptomen veroorzaken, filtert, zodat je vrij kunt ademen.

Onze luchtreinigers zijn geschikt voor meerdere luchtverversingen per uur. (We raden een luchtverversing van 3 keer per uur aan voor normaal gebruik berekend volgens de AHAM-norm of een luchtverversing van 5 keer per uur voor zware luchtverontreiniging binnenshuis door deeltjes, gassen of geuren en voor mensen met allergieën) Bij Stadler Form hebben we luchtreinigers voor de volgende oppervlakte:

  • Klein: deze luchtreinigers zijn ontworpen voor kamers tot 35 m2.
  • Gemiddeld: deze luchtreinigers zijn ontworpen voor kamers tot 60 m2.
  • Groot: deze luchtreinigers zijn ontworpen voor kamers tot 80 m2.

3. Hoeveel onderhoud hebben luchtreinigers nodig?

Het belangrijkste type onderhoud dat nodig is bij luchtreinigers, is het vervangen van luchtfilters. Hoe vaak moeten ze vervangen worden?

HEPA-filters: HEPA-filters gaan ongeveer een jaar mee, afhankelijk van het gebruik.

Bekijk voor meer informatie ook onze keuzehulp, lees meer